HOVĚZÍ MASO
Wagyu
Wagyu
Skot původem z Japonska, kde byl vyšlechtěn na pomoc při práci na rýžových polích a převážení těžkých břemen. Proto je přední část těla zvířete výrazně zmasilejší než zadní část. Plemeno je charakteristické mramorováním masa tzn. svalová vlákna prorostlá tukovými vlásečnicemi. Díky intramuskulárnímu tuku je maso šťavnatější a chutnější. Tuk má nízký bod tání. Genetickou predispozicí je dáno mramorování, ať už jej získáte z pastevního chovu nebo intenzivního výkrmu. U nás na farmě chováme jak 100% Wagyu k potřebě rozšiřování a zkvalitňování našeho chovu a zároveň pro produkci plemenného materiálu včetně embryí pro další zájemce o chov tohoto plemene. Pro potřeby převodného křížení, chováme v základním stádu taktéž krávy plemene Aberden angus a kříženky s podílem krve 50 - 75% Wagyu. Po celou dobu jsou naše zvířata chována na našich pastvinách a dokrmena v zimním období na naší farmě. Po dokončení výkrmu (2,5 - 3 roky) jsou zvířata odvezena na jatky a bez velké prodlevy a s ohledem na welfare a pod neustálou veterinární kontrolou poražena. Poté je maso vyvěšeno ve čtvrtích ve speciální zrací komoře po dobu 3 až 4 týdnů, kde suchou cestou zraje a křehne. Takto vyzrálé maso je profesionálním řezníkem rozbouráno a opět za dodržení veškerých hygienických předpisů vakuově zabaleno cca po 1kg. Jednotlivé partie jsou pečlivě opracovány a mohou i takto po zabalení dále čekat na konzumaci (mokré zrání), až dva týdny při teplotě 0-2˚C. Již po zabalení je výsledkem křehčí, chutnější a lahodný kus masa vhodný pro kuchyňskou úpravu (steaku). A jak říkáme u nás na farmě našim milým zákazníkům, správně upravené Wagyu maso, je lepší než dort.
Příští prodej
Vážení spotřebitelé a příznivci dobrého masa, dovolujeme si vám nabídnout naší kolekci vyzrálého hovězího Wagyu masa.
Jedná se o velmi jemně mramorované maso mimořádné křehkosti s vynikajícím výrazem.
Maso pochází ze zvířete CZ385 962 981 narozeného na farmě Jestřábí, kde bylo chováno a krmeno a to jak ve stáji, tak v létě na pastvině. Je to kříženec s podílem krve 100% WAGYU. Zvíře bylo poraženo dne 26.11.2024, bouráno a vakuově zabaleno 12.12.2024. Výdej masa bude probíhat od 13.12.2024.
Dokonalé vyzrání masa suchou cestou ve visu 3 týdny po poražení a pečlivé opracování zaručuje tu nejvyšší kvalitu a praktičnost použití. Námi dodané vakuově balené maso lze skladovat až dva týdny při teplotě 0-2˚C (kosti a žebra doporučujeme co nejdříve zamrazit). Přesvědčte se, že naše pojetí hovězího masa především díky výběru jedinečného plemene Wagyu a celkové pečlivosti představuje na našem trhu skutečně prémiovou kategorii a to platí i o našem pštrosím mase (samostatná kategorie kvality).
Děkujeme Vám za důvěru a přejeme dobrou chuť.